Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2022

Det klarar du säkert

Det har jag hört fler än en gång, inte sällan har det varit med misstänkt sarkasm dessutom. Jag säger misstänkt, för jag friar hellre än gäller i dylika sammanhang. Klarspråk är att jag har lite svårt att avgöra när folk är sarkastiska. Min egen är barnsligt uppenbar men inte alltid ämnat som sarkasm alls, tänk så snopet. Ändå så väljer jag att t risken, öppna munnen och riskera tut bli missförstådd. Det sker ju aldrig  i text. Klart som korvspad för det mesta, vad den kulinariska resan än må vara. Vattnet i Bullens pilsnerkorv får man förmoda, men det kan ju lika gärna syfta till det mustig vatten som återstår när man har slängt all kokt korv och hämtat grillen. Vegansk korv. Den gör sig bäst som kokt, det vet nog alla. Följ bara mitt recept. Jag har inget mer att tillägga i någondera fråga. Vi säger så, hej hej.

Scandic och bonusnätter

 Av något outgrundligt skäl så har jag bott en herrans massa på Scandic och har nu ett gäng bonuspoäng som jag måste spendera hyfsat snart. Det är ett av mina trevligare problem någonsin, att bo på hotell är riktigt najs. Saken är bara den att jag just nu inte har någon egentlig anledning till att göra det, och att åka iväg själv en kväll för att bo på hotell blir nog mest "för att göra det". Bara så att poängen används i princip, och en förmodat övertrevlig frukost förstås. Fast även då är det lite trist att göra det själv, på helger vill man ju sitta en bra stund. Jag trivs bra i mitt eget sällskap, det är inte problemet. Själv kan jag vara var som helst, och att det känns som ett projekt snarare än minisemester är lite poängen just nu. Hah. Poängen med poängen alltså. Fast omvänt.  Kanske borde jag anamma de politiska vindarna (oklart vilket håll de blåser) och åka iväg och poströsta istället. Verkar det vara ett vettigt sätt att spendera bonuspoäng på? Jag vet inte. Ork

Allt handlar om politik

 Nu när det bara är dryga två veckor kvar till valet är politik det enda som finns att se. På TV, längs vägarna och vid alla stora köpcenter. Snart får man inte vara ifred i sitt eget hus , utan lugnet kommer störas av dörrknackande hobbypolitiker. När man glatt öppnar dörren i tron om att det är den snygga grannen som behöver låna socker står det istället två miljöpartister utanför dörren med en kolbit de viftar med. Kanske inte en kolbit, men två miljöpartister är det allt. Men vad viftar de med numera? Cannabis är föga troligt, även fast det fanns någon eller några med positiv syn på Djävulens sallad. De är inte utanför din eller min dörr nu, ingen anledning att oroa sig. De kommer knappast få opinionen med sig, de är en handfull om alla kommer in i riksdagen. Så kul ska vi inte ha, sånt är ju livsfarligt. Nästan lika riskabelt som den tristess som politiken frambringar då den sveper över hela landet som en blöt filt över ansiktet när man är andfådd.  Ikväll planerar jag ingen tid

Till havs

 Inatt är det om möjligt ännu kvavare än det var under dagen och tankar på valfläsk har bytts mot önskan om lite svalare väder de kommande dagarna, Att jobba i den här hettan är inte så lätt, så alla ni som fortfarande har semester kan skatta er lyckliga. Jag tycker mer synd om alla valarbetare som jag tror är volontärer mestadels. De får nu stå ute i gassande sol dag ut och dag in. Och så skall de se glada ut. Sälja in politiken de så att säga "står för". Citationstecknen är inte menat som en ordvits, utan mer som en påminnelse om att alla partier har väldigt lätt att tycka maaaaaaassor innan valet, för att sen byta fot och totalt ignorera de vackra ord från månaderna innan. Trist med politik. Oftast. 

Lagom till valåret

 Lagom till valåret kom några av ungdomsförbunden ut i en gemensam insändare där de förespråkar en legalisering av cannabis. I Riksdagen verkar vardagen vara en annan och tonfallet lite hårdare om Aftonbladet har rätt i sin artikel. Socialdemokraterna gav en ledamot sparken då han lyfte frågan i Riksdagen. Vissa vill tvärtom och lobbar för att få in fler förespråkare för en legalisering av marijuana genom att personrösta i höstens riksdagsval. Min egen åsikt i frågan är kluven. För förslaget, mot tomma ord. Just valfläsk är ju Liberalernas paradgren, och då menar jag partiet och inte er med uppriktigt liberala åsikter. Konservativa har det lättare eftersom man i stort sett kan luta sig tillbaka på ordet "nej" oavsett förslag. I övrigt kan man ju sitta och vara tyst tills dess att någon vill förändra något. Nej. Tack, men det funkar bra som det är. Verkligen. 

I säng innan tolv

 Jag tar en tidig lördag och går och lägger mig fast klockan knappt slagit midnatt. Det har den hunnit göra såg jag nu precis men det gör noll skillnad på uttalandet, det blir en tidig kväll ändå. Igår skrev jag kort, idag blir det ännu kortare. Mest för att komma igång och sätta fart. Jämför man med andra som skriver så otroligt långa inlägg räknas det här kanske inte som att komma igång. Men jag jämför mig inte med de som hållit på flera år eller längre. Orättvist utgångsläge i en sån jämförelse.

Snart är det höst

 Snart är sommaren slut och vi kommer åter igen få träffa på den lite ruskigare årstiden Hösten. Då blir det oftast innesittarkväll för mig, sällan med Bingolotto. Aldrig med Bingolotto sedan Leif Loket slutade. Det var rätt länge sedan, och många kvällar har passerat sedan dess. Så av det skälet tänkte jag testa något nygammalt, en ny blogg som får bli min förströelse när TV:n inte räcker till. Antagligen blir det mest skitsnack, men något att göra i alla fall. Jag är oerhört stolt över namnet. Är inte Höstlegenden det vackraste ni sett sedan Brad Pitt hade cowboyhatt? Jag tror fan det.